Ohlédnutí za V. Pěčickou olympiádou

06.06.2018 21:06

V sobotu 26.5. zažily Pěčice jubilejní 5. ročník oblíbené rodinné akce s názvem Pěčická olympiáda. Opět nám přálo počasí a proto si ve více jak šestihodinovém bloku, okořeněném dvěma přestávkovými programy, jak soutěžící, tak diváci mohli užít nevšední zábavy. Na místním fotbalovém hřišti bylo organizátory připraveno 12 olympijských disciplín, ve kterých dostalo rekordních 78 rodinných týmů možnost prověřit svou fyzičku a zdatnost.

Radost nám udělala skutečnost, že jsme v těchto týmech mohli vidět celkem 137 dětí ve čtyřech věkových kategoriích a 61 dospělých. Přičteme-li k tomu zhruba 200 fandících diváků, můžeme s potěšením konstatovat, že letošní ročník byl opět, co do návštěvnosti, rekordní.

Přestávkové programy i tentokrát nabídly velice pestrý program, ať už v podobě vystoupení mažoretek z Dobrovic, přednášky o bezpečnosti vozu se simulovaným výstřelem airbagů, ukázky modelu bojových vozidel, vystoupení pejskařů z kynologického spolku Jabkenice nebo přeletu historických letadel či seskoku parašutistů. Zpestření přinesli i myslivci z nedalekého sdružení Květník, kteří měli pro návštěvníky připravenou přednášku o myslivosti, ukázku trofejí a střelbu ze vzduchovky. Pro obdivovatele zemědělské techniky, zde byly k vidění 2 obří nakladače zapůjčené od Zemědělské výroby Heřmanský ze Semčic. Ani letos pro děti nechyběl velký skákací hrad, který nám zprostředkoval Mistr topič, centrum vytápění Sukorady. Bonbónkem na závěr byl čtyřmístný vrtulník, díky kterému měli zájemci možnost vidět Pěčice z ptačí perspektivy.

Každé ze soutěžících dětí bylo vítězem a proto si odneslo pamětní medaili, diplom a balíček sladkostí. Soutěžící rodiče pak dárkovou tašku, za projev sportovního ducha.

Velký dík patří všem sponzorům (Tereos TTD a.s. Dobrovice, Mistr topič, Ohřejtese.cz, Agrofarma Týnec, Zemědělská výroba Heřmanský, Dino, Jarico Semčice, Obecnímu úřadu Pěčice), účinkujícím a především všem organizátorům, grilmistrovi F.Lepkovi, babičce Lepkové za výtečné koláčky a paní Věnečkové za tradiční luxusní věnečky..

Fotografie z této akce si můžete prohlédnout zde.
 
Na viděnou za rok!

Zpět



Kontakt

Obecní úřad Pěčice
Pěčice 1
Semčice
29446

326 103 055

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode