Letní měsíce omezí autobusovou dopravu

02.07.2016 00:48

Letní měsíce tradičně omezí regionální autobusovou dopravu na Mladoboleslavsku, spoje prořídnou kvůli školním prázdninám a kvůli celozávodní dovolené Škoda Auto.

Školní prázdniny začínají v pátek 1. července a končí ve středu 31. srpna. V tomto období dvou měsíců nepojedou všechny spoje, které slouží převážně pro přepravu školáků a na Mladoboleslavsku mají v záhlaví negativní značku [44].

V období prázdnin se přidá ještě jedno omezení – a tím je tradiční celozávodní dovolená v automobilce Škoda Auto. Letos je naplánována v termínu tří týdnů od 4. do 22. července. V této době nepojedou nejen výše uvedené školní spoje, ale navíc i vybrané spoje zaměstnanecké. Jejich omezení má tradiční negativní značku [33].

V červenci a srpnu neplatí podle Výměru Ministerstva financí žákovské průkazy pro zlevněné jízdné. Žákům a studentům proto dopravci po dobu letních prázdnin zvýhodněné jízdné poskytovat nemohou!

Rally Bohemia letos omezí regionální autobusy minimálně

Letošní ročník Rally Bohemia se regionálních autobusů mladoboleslavského dopravce Arriva Střední Čechy dotkne jen velmi drobně. Omezen bude jediný spoj a tím je linka 260500 na trase Mladá Boleslav – Čistá – Bělá pod Bezdězem s odjezdem v 13:35. Tento spoj neobslouží v sobotu 2. července zastávky Hrdlořezy a Hrdlořezy, Přední důl. Jako náhradní stanici mohou cestující využít zastávku Debř, hlavní silnice.

Oprava přejezdu změní trasu autobusu do Katusic a Bezdědic

Oprava železničního přejezdu u hlavního nádraží v Mladé Boleslavi změní téměř po celé léto provoz autobusové linky 260570 Mladá Boleslav – Katusice – Bezdědice. Omezení bude probíhat od 3. do 22. července a následně ještě od 19. srpna do 13. září. V těchto termínech nebude regionální linka Arrivy Střední Čechy obsluhovat zastávky Mladá Boleslav, Akuma a Mladá Boleslav, Čejetičky, mlékárna.

Uzavírka přejezdu u Řepova zásadně změní dopravu u Mladé Boleslavi

Uzavírka železničního přejezdu na silnici I/16 u Řepova výrazně zkomplikuje příjezdy a odjezdy z Mladé Boleslavi. Přejezd bude uzavřen od úterý 5. do pondělí 11. července včetně. Díky prázdninám, celozávodní dovolené v automobilce Škoda Auto a státním svátkům se však nedotkne takového množství autobusů Arrivy Střední Čechy jako při obvyklém provozu, jde jen o tři pracovní dny s omezeným režimem dopravy. Přesto bude pro cestující veřejnost velmi nepříjemná, omezí zastávky v centru města.

Linky 260000 Dolní Bousov, Markvatice; 260100 Sobotka, Libáň; 260880 Sobotka, Jičín; 260890 Dlouhá Lhota, Libáň; 260930 Semčice, Mcely; 260950 Březno, Libáň a 260980 Březno, Kobylnice pojedou v objízdných trasách až přes Kosmonosy a Stakory. Kvůli tomu musí vynechat bez náhrady zastávky Mladá Boleslav, U Sportu; Náměstí Republiky; Jičínská a Řepov, hlavní silnice. Cestující mohou využít v Mladé Boleslavi pouze zastávku na autobusovém nádraží, další stanicí budou až zastávky v Plazích, kde se autobusy napojí do obvyklých tras. Jízdné se nemění, spoje však mohou jet se zpožděním.

Z Benátek do Lysé pojedou linky PID, drobná změna v Benátkách

Od soboty 2. července budou dvě linky dopravce Arriva Střední Čechy 260940 Benátky nad Jizerou – Jiřice – Lysá nad Labem a 260990 Benátky nad Jizerou – Stará Lysá – Lysá nad Labem převedeny do Pražské integrované dopravy s čísly 434, resp. 431. Linky pojedou v úsecích z Benátek do Lysé a platit na nich bude tarif a smluvní podmínky PID a nový jízdní řád. Obsluha obcí na původních trasách se nemění, z Benátek nad Jizerou odjíždí linky stále z autobusového stanoviště ze stání číslo 3.

Část okružní trasy linky 260940 z Husova náměstí v Benátkách nad Jizerou přes Dražice a Kbel zpět na autobusové nádraží do Benátek není integrována, zůstává dál v provozu jako linka 260940 a platí zde i původní ceník dopravce. Jde o tři spoje, časy ani trasa se u nich nemění. Linka odjíždí ze zastávky Benátky nad Jizerou, autobusové stanoviště stále ze stání číslo 3.

 

Zpět



Kontakt

Obecní úřad Pěčice
Pěčice 1
Semčice
29446

326 103 055

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode