Ohlédnutí za II. Pěčickou olympiádou

12.05.2015 14:12

Je dobojováno, medaile jsou rozdány, takže už zbývá jen malé ohlédnutí za druhým ročníkem Pěčické olympiády.

Pokud jsme o prvním ročníku říkali, že byl velmi povedený, potom letošní se dá zhodnotit jedině jako vynikající a to nejen z pohledu počtu účastníků ale i z pohledu doprovodného programu. Do letošního klání se přihlásilo 47 soutěžních týmů, v celkovém počtu 110 závodníků (67 dětí + 43 dospělých). Návštěvníků přišly více než dvě stovky. Disciplíny dostály od loňského roku úprav tak, že prověřily nejen fyzickou zdatnost, ale i obratnost a do určité míry i odvahu závodníků.

Sportovní klání poté doplnily ukázky kynologického spolku z Jabkenic, který všem předvedl poslušnost a dravost svých svěřenců, která nebyla o nic menší, než nasazení Pěčických a Kolomutských hasičů, kteří předvedli svůj útok. Jako překvapení poté na ploše hřiště přistáli parašutisté, jejichž bravurní a přesné přistání završil nízkým průletem nad hřištěm pilot letadla. Poslední třešničkou na dortu doprovodného programu byl příjezd Policie České republiky, která trpělivě odpovídala všem zájemcům na otázky typu „Kolik váží neprůstřelná vesta?“ či „Jak se zapínají majáky?“.

Úhrnem se dá říci, že vše klapalo jako na pověstných drátkách, včetně chutného občerstvení, které dostali všichni účastníci zdarma.

Na závěr mi nezbývá, než poděkovat všem, kdo se podíleli na organizaci tohoto výjimečného dne a zároveň smeknout před jejich nasazením.

Jak se celá akce vydařila si prohlédnětě v naší fotogalerii.

Lukáš Kováč

Zpět



Kontakt

Obecní úřad Pěčice
Pěčice 1
Semčice
29446

326 103 055

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode