Zhodnocení I. Pěčického biatlonu

08.02.2017 18:28

V sobotu 28.1.2017 naše obec zažila historicky první pěčický biatlon. Za mrazivého počasí se na start, ve třech kategoriích, postavilo celkem 23 soutěžících, jejichž sportovním výkonům přihlíželo a výtečnou atmosféru připravilo dalších cca. 40 místních i přespolních diváků. To, že tato sportovní událost měla, s nadsázkou řečeno, takřka mezinárodní účast, potvrdila startovní listina, na níž se objevili „borci“ i ze sousedních vesnic. Závodníci v dětské i ženské kategorii absolvovali 2 okruhy v místní Winter aréně, přičemž prvně jmenovaní museli zvládnout 1 velký (cca 1km) okruh a 1 malý (cca 150m), na ženy pak čekaly 2 okruhy velké. Soutěžící v obou kategoriích přitom prokázali svou střeleckou zdatnost 5 ranami na 10 metrů vzdálené terče, nejprve vleže a v druhém kole vestoje.

Jak silná je pěčická biatlonová základna bylo možno spatřit na stupních vítězů, kde v obou případech dominovali domácí. V dětské kategorii mezi chlapci Ondřej Kopřiva, mezi děvčaty pak Maruška Dufková. V ženské kategorii své soupeřky převálcovala domácí favoritka Renata Voglová. V královské mužské kategorii, ve které se oproti předchozím dvěma kategoriím běželo o kolo navíc (3x1km) se o medaile utkalo 16 závodníků. Nejsympatičtější výkon předvedl místní biatlonový veterán Jarda Bareš, avšak jeho lyžařská výstroj neustála jeho neuvěřitelně silové pojetí prvního kola a nakonec to díky diskvalifikaci nestačilo na více než 16. místo. Zlatou medaili si odnesl Dušan Moc z nedalekých Semčic, přesto pěčický biatlon ani v této kategorii nezklamal, když na 3. místě bronzovou medaili a diplom převzal nejstarší účastník závodu Standa Svárovský (který se však podle vlastních slov ještě cestou zastavil doma nakrmit).

Děkujeme všem závodníkům, divákům, organizátorům, manželkám, dětem, … a těšíme se, dá-li příští zima Pěčicím alespoň 10 centimetrů sněhu, na další ročník.

Fotografie z akce si můžete  prohlédnout  zde.

Zpět



Kontakt

Obecní úřad Pěčice
Pěčice 1
Semčice
29446

326 103 055

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode