Prázdninový provoz autobusové dopravy

04.07.2017 00:21

Letní měsíce upraví provoz autobusové dopravy

Letní měsíce tradičně omezují autobusovou dopravu, spoje prořídnou kvůli prázdninám a na Mladoboleslavsku i kvůli celozávodní dovolené Škoda Auto! Školní prázdniny začínají v pondělí 3. července a končí v pátek 1. září. V tomto období tedy nepojedou všechny školní spoje.

V období prázdnin se přidá na Mladoboleslavsku ještě jedno omezení – a tím je tradiční celozávodní dovolená v automobilce Škoda Auto. Letos je naplánována na tři týdny v termínu od 3. do 21. července. V této době nepojedou nejen výše uvedené školní spoje, ale navíc ani vybrané spoje zaměstnanecké. Jejich omezení má v jízdních řádech tradičně negativní značku [33].

V době letních školních prázdnin neplatí žákovské ani studentské průkazy pro zvýhodněné jízdné.

Nové spojení do Harrachova, nové spoje z Boleslavi do Prahy

Od začátku prázdnin zajistí ARRIVA STŘEDNÍ ČECHY po dohodě s Libereckým krajem novou víkendovou linku 671780. Její trasa je naplánována z Harrachova přes Desnou, Tanvald, Velké Hamry, Plavy, Držkov, Železný Brod, Turnov a Mnichovo Hradiště nebo Mladou Boleslav do Prahy. Linka bude v provozu každou sobotu, neděli a státní svátek od 1. července. Z Prahy vyjíždí v 10:20, z Harrachova v 16. hodin.

Cestující mohou díky této lince využít nového spojení do významného horského letoviska v Krkonoších, kde si lze užít nejen zimní, ale i letní turistiku a místní tradice v podobě výroby skla. Turisté tady najdou i jiné vyžití než jen lyžování – od bobové dráhy přes lanovky, místní pivovar až po výšlapy do kopců a nádherné rozhledy.

Na lince 260811 mezi Mladou Boleslaví a hlavním městem začne od 1. července jezdit nový spoj v neděli a státní svátek, vyjede v 8:30 z Kosmonos a v 8:45 z autobusového nádraží v Mladé Boleslavi nebo v 9:10 z Benátek nad Jizerou do Prahy. V opačném směru bude každou neděli a svátek zaveden nový spoj na lince 260812 s odjezdem v 20:00 z Prahy Černého Mostu, který pojede přes Brandýs, Benátky, Tuřice, Předměřice, Brodce a Pískovou Lhotu do Mladé Boleslavi. Spoj vhodně zajistí chybějící spojení na nedělní noční směnu, v Mladé Boleslavi pojede až do průmyslové zóny v Zalužanech.

 

Zpět



Kontakt

Obecní úřad Pěčice
Pěčice 1
Semčice
29446

326 103 055

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode