Ohlédnutí za pálením čarodějnic a prvními skotskými hrami

14.05.2017 00:05

Další letošní premiérovou akcí byly Skotské hry u příležitosti pálení čarodějnic. Skotské hry, v pěčickém pojetí, představovaly hod kládou, kladivem (pro děti a ženy míčem), běh s kládou a zdvihání klády nad hlavu.

Klání se zúčastnilo 28 dětí, 12 žen a 17 mužů. Zatímco v dětské kategorii byli vítězové všichni zúčastnění a za své sportovní výkony odměněni pamětní medailí a sladkostmi, v ženské a mužské kategorii proběhly o stupně vítězů pravé skotské souboje, v nichž nakonec uspěly závodnice v tomto pořadí. Na třetím místě se umístila Iva Svárovská, druhé místo bylo dělené mezi Evu Kováčovou a Alici Mazurovou a o první místo se podělily Martina Ramharterová a Iveta Barešová. V mužské kategorii se na třetím místě umístil Lukáš Kováč, na druhém Jakub Kříž a vítězství patřilo Lukáši Benešovi. To, že se akce velmi vydařila, jistě potvrdí všichni účastníci a zhruba padesátka diváků, která soutěžící mohutně povzbuzovala.

Pomyslným zlatým hřebem večera bylo přetahování lanem mezi "hořeňáky" a "doleňáky". O vítězi rozhodl až třetí pokus, protože se hned při prvním pokusu přetrhlo lano, druhý pokus byl anulován a až teprve ve třetím pokusu jsme se dočkali vítěze, a to "hořeňáků. Tečku za tímto večerem poté udělaly děti, které se zapojily do lampionového průvodu.

Na závěr bych rád poděkoval pořadatelům, kteří nás statečně během celých her provázeli stylově ve skotských kiltech, a to i přes poměrně nízké teploty. A v neposlední řadě i dvěma statečným (Gejzovi a p. Barešovi), kteří hlídali naši májku až do ranních hodin a statečně ji ubránili.

Fotografie z tohoto večera si můžete prohlédnout zde.

Zpět



Kontakt

Obecní úřad Pěčice
Pěčice 1
Semčice
29446

326 103 055

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode