Ohlédnutí za IV. Pěčickou olympiádou

07.06.2017 18:57

V sobotu 27.5.2017 se konal již IV. ročník Pěčické olympiády. Tohoto zábavného odpoledne určeného nejen pro soutěžící rodinné týmy, ale i pro diváky, kteří se chtějí přijít pobavit a zároveň podpořit aktivní účastníky svým potleskem, letos přilákalo rekordní počet návštěvníku z širokého okolí.

Na pěčickém fotbalovém hřišti, kde se tato akce každoročně koná, jste tak mohli sledovat 64 soutěžících týmů (v nich 103 dětí) ve čtrnácti olympijských disciplínách a dalších téměř 200 fandících diváků. Sečteno a podtrženo, lze říci, že v dané sobotní odpoledne tato malá středočeská obec dočasně ztrojnásobila počet obyvatel.

Pro všechny závodníky byly přichystané sladké odměny, pamětní medaile a další drobné dárkové předměty a samozřejmě stupně vítězů pro nejlepší tři týmy. Pro všechny přítomné i tombola a široká nabídka občerstvení. Stupně vítězů se nevyhlašovaly pouze v hlavních soutěžních disciplínách, ale i v již tradiční doplňkové malířské soutěži „o nejlepší obrázek s motivem Pěčické olympiády“, které se letos zúčastnilo 23 mladých malířek a malířů.

Ke zpestření celé akce přispěly v letošním roce již 2 přestávkové programy, v nichž byl k vidění seskok parašutistů, přelet historických letadel, přistání vrtulníku, ukázka modelu bojového vozidla, mažoretky, přednáška o bezpečnosti vozu s ukázkou výstřelu airbagů a v neposlední řadě ukázku výcviku psovodů. Poznatky z oblasti myslivosti si mohli děti rozšířit díky přednášce a ukázkám trofejí od myslivců z nedalekého sdružení Květník.

Rád bych na tomto místě poděkoval všem pořadatelům, díky kterým akce proběhla naprosto hladce. V neposlední řadě rovněž sponzorům, bez nichž by se akce této velikosti pořádala jen velmi těžko. Konkrétně pak Tereos TTD, a.s.; Centrum vytápění Sukorady; Zemědělská výroba Heřmanský, s.r.o.; HR PAP Dobrovice, s.r.o.; Jarico Semčice; Agrofarma Týnec,s.r.o.; Obec Pěčice a spolek Pěčáci sobě.

Fotografie z akce si můžete prohlédnout zde.

Zpět



Kontakt

Obecní úřad Pěčice
Pěčice 1
Semčice
29446

326 103 055

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode